« Terug naar het blogoverzicht
Beleef Lanzarote

Meer leren van de vele cactussen op Lanzarote of wil je eens wat anders dan heel de dag op het strand liggen? Met onderstaande tours weet je zeker dat je Lanzarote beleeft. We hebben de activiteiten namelijk zorgvuldig voor je gekozen. Van paardrijden tot een dagje naar het naastgelegen Fuerteventura. Laat je vakantie naar Lanzarote maar beginnen!

Vanuit Lanzarote: dagje naar Fuerteventura en Corralejo

Je vertrekt vanuit Lanzarote en gaat naar het buureiland Fuerteventura voor een dagexcursie. Ontdek de mooiste plekjes: wandel door de straten, ontspan op één van de stranden, of bezoek de toren Castillo El Tostón. Bezoek daarna het hart van Corralejo. Verken de smalle steegjes, visrestaurants en oude huisjes uit de tijd dat Corralejo nog een vissersdorp was. Daarna ga je naar de duinen van het natuurpark Corralejo.  Je wordt met de bus weer teruggebracht naar de haven van Corralejo om de boot naar Lanzarote te nemen.

Beleef Lanzarote

Beleef Lanzarote terwijl je geniet van geothermische demonstraties op het Hilario’s Plateau. Volg de Vulkanenroute, begeleid door je gids die je zal vermaken met het verhaal van de uitbarstingen die op Lanzarote hebben plaatsgevonden. Verken het vulkanische gebied en voel je als een ontdekkingsreiziger op Mars. Veel plezier in de spectaculaire landschappen en onder de indruk zijn van de kleuren van de vulkanen. Ontdek het wijnbouwgebied van Lanzarote, La Geria. Dit is een uniek voorbeeld van hoe een plek zich heeft aangepast aan en goed gebruik heeft gemaakt van de landkenmerken.

Koel af en geniet van deze all-access waterpark ingang. Dapper spannende glijbanen, dobber op de ‘lazy river’ en speel in het zoutwatergolfslagbad – het enige op Lanzarote. Voel je goed over het zorgen voor het milieu met water verwarmd door geothermische energie, en geniet van een spectaculair uitzicht op vulkanen. Flinke trek gekregen van al dat spelen? Haal dan een ijsje of snack bij het restaurant. 

In de 18e eeuw vond op het eiland een van de belangrijkste vulkaanuitbarstingen uit de geschiedenis van de mensheid plaats. Tussen 1730 en 1736 had het eiland te lijden onder een serie uitbarstingen die een groot deel van het zuidelijke deel verwoestten. Dit heeft als gevolg gehad: een uniek geologisch openluchtmuseum. Ga op een 4-uur durende wandeltocht door het Volcano National Park en ontdek hoe het spectaculaire landschap van Lanzarote ontstaan is. Kom alles te weten over de verschillende soorten uitbarstingen en vulkanen, en over lavastromen.

Beleef Lanzarote op de meest uitgestrekte zoutvlakten van Lanzarote, de Salinas de Janubio, tijdens deze rondleiding. Leer meer over de geschiedenis, oogsttechnieken en architectuur van de zoutvlaktes. Sluit je tour af met een proeverij van Flor de Sal, een van de puurste vormen van zout, en leer meer over de traditionele verzameltechnieken. Je kunt ook chimichurri, groene mojo en zout met salmorejo-smaak proeven.

Je wordt opgehaald en overgebracht naar de haven in Puerto del Carmen om aan boord te gaan van de catamaran Lineas Romero. Nadat je aan boord bent verwelkomd ontvang je een verfrissende Mojito-cocktail en een tapa en krijg je een korte introductie door de ervaren bemanning. Je bestemming is de Costa de Papagayo, waar de stranden goudkleurig zijn en de natuurlijke omgeving nog steeds onaangeroerd is. Ook krijg je een heerlijke lunch aan boord!

Meer inspiratie

 

Ontvang gratis een van onze reisgidsen!

Door je e-mailadres achter te laten schrijf je je in voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

Breakzy Autovakanties

Laten we contact houden!