« Terug naar het blogoverzicht
Beleef Puglia

Beleef Puglia met onderstaande tips en je bent verzekerd van een leuke vakantiedag.

Beleef Puglia

Bari: wandeltocht met pasta-ervaring

Deze leuke tour start met het ontdekken van culturele hotspots. Denk bijvoorbeeld aan de basiliek van Sint Nicolaas met zijn kostbare crypte, de oude kathedraal van Sint Sabinus en het duizendjarige Zwabische kasteel. Daarna neemt de gids je mee richting de kust en dwaal je op de markt vol verse vis. Na al deze pareltjes te hebben gezien, gaat het echte werk beginnen. Want de wandelroute eindigt bij Signora Maria’s House. Hier leer je orechiette (typische pasta uit Puglia) maken en ontdek je de geheimen van het traditionele recept. Dit gebeurt natuurlijk allemaal onder het genot van een primitivo, ofwel: rode wijn. Als afsluiter wordt je getrakteerd op een lekker lokaal ijsje.

Met deze tour ontdek je in twee uur de schoonheid van Lecce. Hoe? Je wandelt door de oude stad en ontdekt alle wonderen van deze historische stad: het Duomo-plein, de basiliek van Santa Croce, de kerk van St. Irene, het St. Oronzo-plein en natuurlijk de overblijfselen van het amfitheater. En na al dat wandelen snappen we dat je zin krijgt in wat lekkers. Daarom sluit je de tour af met het proeven van een typische pasticciotto. Hét gebakje van Lecce dat traditioneel gevuld wordt met eivla. 

Baja Bikes banner algemeen 250x250

Een bezoek aan Ostuni, hét witte stadje van Puglia, mag je niet missen. Ostuni is rijk aan geschiedenis en adembenemende landschappen. En die zal je dan ook maar al te vaak gaan tegenkomen tijdens deze tour. Omdat het oude Ostuni veel steile straatjes kent, heb je aan het eind van de tour zeker een bolletje ijs (of twee, drie, vier) verdiend. Laat die gelato tasting maar komen!

Eurocamp luxe campingvakanties

De tour begint met een prachtig uitzicht vanaf het Belvedere en een inleiding op de geschiedenis van deze UNESCO-Werelderfgoedlocatie. Vervolgens bezoek je de twee wijken Aia Piccola en Rione Monti, waar je de typische huizen met hun unieke architectuur kunt bewonderen. Wandelend langs de “trulli” en door kleine steegjes bereik je de trullovormige Antoniuskerk. Je eindigt de tour met een bezoek aan het huis van een lokaale bewoner, waar je typische lokale producten kunt proberen, zoals extra vièrge olijfolie.

Gebouwd op de top van een heuvel, schittert van ver Castel del Monte. Dit is één van de belangrijkste, historische gebouwen van Puglia. Tijdens deze tour ontdek je in twee uur de mythen en legenden van het monument. Dit monument is trouwens een eeuw na restauratie  uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed.

Authentieke vakanties naar Puglia, Italië
Authentieke vakanties naar Puglia, Italië

Verken het mooie Polignano a Mare met een erkende gids. Je wandelt door de smalle straten en komt langs mooie punten met uitzicht op zee en gezellige pleintjes. Daarnaast vertelt de gids je alles over de oude architectuur. Zo beleef je de geschiedenis van Puglia.

Gekenmerkt door de beroemde grotten die tot in de eerste helft van de jaren 900 werden bewoond, bestaat Matera uit twee oude wijken: Sasso Barisano en Sasso Caveoso. In beide wijken word je getrakteerd op waanzinnig mooie uitzichtpunten, grotwoningen en culturele trekpleisters. 

Mater is magisch, want het is één van de meest sprekende steden van Italië en niet voor niks verkozen tot Europese Culturele Hoofdstad van 2019. 

Meer inspiratie...

Meer tours en activiteiten in Puglia bekijken? Neem dan een kijkje op de website van Get Your Guide.
Hier vind je een geweldig aanbod aan buitengewone belevenissen en ervaringen. Beleef Puglia!

 

Ontvang gratis een van onze reisgidsen!

Door je e-mailadres achter te laten schrijf je je in voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

Breakzy Autovakanties

Laten we contact houden!