De Costa del Sol ligt in de Spaanse provincies Málaga, Cádiz en Granada. Ook deze costa, net als de Costa de la Luz, de Costa Almería en de Costa Tropical liggen in de regio Andalusië, die lang in Moorse handen is geweest. En dat zie je terug, het geeft de regio een historische, warme sfeer. Natuurlijk kent ook Andalusië toerisme, maar in het zuiden van Spanje hebben ze de Spaanse authenticiteit veel beter intact gehouden. Andalusië is puur, authentiek en staat vol prachtige gebouwen. De Costa del Sol staat met name bekend om de kilometerslange stranden die ervoor zorgen dat je hier een heerlijke strandvakantie kunt hebben.

Zie, ontdek & beleef

Het allerfijnste slaap je natuurlijk in je eigen bed. Maar de accommodaties in ons rijtje komen echt wel in de buurt van perfectie! Wij zien onszelf hier wel wakker worden!

Wil je een regio écht leren kennen? Dat doe je het beste via de lokale keuken. Zo krijg je een mooi kijkje in de Spaanse cultuur en daar mag je ook nog eens je vingers bij aflikken. Benieuwd naar wat de Costa del Sol allemaal te bieden heeft? Lees dan gauw verder!

Bezoek de beroemde Andalusische stad Jerez de la Frontera of dompel je onder in een Arabisch bad. De keus is aan jou, de Costa del sol biedt het allemaal! Toeristisch? Welnee! Met deze tours en activiteiten betaal je nooit teveel en sla je alle wachtrijen over. Het kijken waard dus. 

Welke specialiteiten móet je geproefd hebben? En welk klimaat kun je verwachten aan de Costa del Sol? Dat en nog veel meer handige informatie lees je hier!

Met de auto naar Zuid-Spanje rijden is misschien wat ver, hoewel het wel kan natuurlijk. Iets comfortabeler en sneller ben je er met het vliegtuig. Met één klik op de knop vind je hier jouw vliegticket. Betaal nooit meer teveel en kies de goedkoopste deal. Je neemt je geld ten slotte liever mee op vakantie!

Rijd met de wind door je haren langs de kust en door de kronkelige straatjes. Dit alles met de zekerheid van Sunny Cars. 

Informatie waar je iets aan hebt!

0
uur | min

Vanaf Amsterdam vlieg je in gemiddeld 2 uur en 50 minuten naar de luchthaven van Málaga, Sevilla, Granada of Almería. 

°C

De gemiddelde jaarlijkse temperatuur aan de Costa del Sol is 25°C. Een perfecte temperatuur voor een heerlijke vakantie dus! 

1
dagen

300 dagen? Ja dat lees je goed! De Costa del Sol heeft gemiddeld 300 dagen zon per jaar. Waar wacht je nog op!

Enjoy the view...

sevilla
granada

Ervaring

In mei ben ik naar het zuiden van Spanje geweest, dan is de temperatuur nog niet té heet. Daar hebben we een auto gehuurd en zijn alle mooie plekjes afgegaan. Wat echt een aanrader is! Overnacht iedere nacht op een andere plek en zoek van tevoren uit welke plekken je wil zien! Andalusië heeft mijn verwachtingen echt overtroffen en ik ga zeker nog een keer terug!
Lieke
Andalusië, 2019