De Costa del Sol ligt in de Spaanse provincies Málaga, Cádiz en Granada. Ook deze costa, net als de Costa de la Luz, de Costa Almería en de Costa Tropical liggen in de regio Andalusië, die lang in Moorse handen is geweest. En dat zie je terug, het geeft de regio een historische, warme sfeer. Natuurlijk kent ook Andalusië toerisme, maar in het zuiden van Spanje hebben ze de Spaanse authenticiteit veel beter intact gehouden. Andalusië is puur, authentiek en staat vol prachtige gebouwen. De zonnekust staat met name bekend om de kilometerslange stranden die ervoor zorgen dat je hier een heerlijke strandvakantie kunt hebben.

Zie, ontdek & beleef

Costa del Sol

Welke specialiteiten móet je geproefd hebben? En welk klimaat kun je verwachten? Dat en nog veel meer handige informatie lees je hier!

Wil je een regio écht leren kennen? Dat doe je het beste via de lokale keuken. Zo krijg je een mooi kijkje in de Spaanse cultuur en daar mag je ook nog eens je vingers bij aflikken. Benieuwd naar wat de zonnekust allemaal te bieden heeft? Lees dan gauw verder!

Het allerfijnste slaap je natuurlijk in je eigen bed. Maar de accommodaties in ons rijtje komen echt wel in de buurt van perfectie! Wij zien onszelf hier wel wakker worden!

Het weer in Costa del Sol

COSTA DEL SOL WEER

Bezoek de beroemde Andalusische stad Jerez de la Frontera of dompel je onder in een Arabisch bad. De keus is aan jou! Toeristisch? Welnee! Met deze tours en activiteiten betaal je nooit teveel en sla je alle wachtrijen over. Het kijken waard dus. 

Rijd met de wind door je haren langs de kust en door de kronkelige straatjes. Dit alles met de zekerheid van Sunny Cars. 

Real Alcazar

Breakzy’s collega Lieke ging in mei naar Andalusië en bezocht de mooiste plekjes in deze regio. Lees hier haar beste tips!

Ervaring

Costa del Sol

Genieten aan de Costa del Sol

In mei ben ik naar het zuiden van Spanje geweest, dan is de temperatuur nog niet té heet. Daar hebben we een auto gehuurd en zijn alle mooie plekjes afgegaan. Wat echt een aanrader is! Overnacht iedere nacht op een andere plek en zoek van tevoren uit welke plekken je wil zien! Andalusië heeft mijn verwachtingen echt overtroffen en ik ga zeker nog een keer terug!
Lieke
Andalusië, 2019

 

Ontvang gratis een van onze reisgidsen!

Door je e-mailadres achter te laten schrijf je je in voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

Breakzy Autovakanties

Laten we contact houden!