« Terug naar het blogoverzicht
De beste autoroutes naar de wintersport

Op wintersport? Vaak is er niet veel tijd over voor de reis. Je wilt maximaal genieten van verse sneeuw en het echte ‘sfeertje’. Dan zit je dus niet te wachten op lange files en onhandige routes. Hieronder vind je de beste routes voor als je met de auto richting de wintersport gaat. De routes gaan naar Frankrijk, Italië, Zwitserland en Oostenrijk. Hoe snel je ook op bestemming wilt zijn, we raden je toch aan om onderweg te overnachten. Zo blijf je scherp achter het stuur én als je vrijdagochtend vertrekt en een paar uur voor je eindbestemming overnacht, dan vermijd je file en sta je de volgende ochtend fris op een rustige piste. 🌨💚

Richting Oostenrijk en Italië

Hou je van gas geven en driebaanswegen? Dan is de route via München voor jou. Na 8 uur ben je al bij München en heb je het grootste deel van de reis erop zitten. Vertrek je op vrijdagochtend? En vind je het net als wij heel fijn om op de eerste dag fris op de piste te staan? Overnacht dan vlak voor je eindbestemming en rijdt de volgende ochtend uitgerust direct naar de piste.

Vermijd je liever de drukte? Ga dan via Stuttgart en Ulm richting Füssen om de drukste knooppunten te vermijden. 

Door naar Italië? Dan pak je de Brennerpas en voor je het weer sta je op de Italiaanse piste!

Op de interactieve kaart zie de beste overnachtingstips vlakbij de snelweg op je route. Klik op de bolletjes en boek direct je hotel. Gewoon vertrouwd bij Booking.com

Richting Zwitserland en Italië

De snelste route naar Zwitserland is ongetwijfeld deze route via Duitsland. Lekker doorrijden over de Deutsche Autobahn en voor je het weet heb je de grens van Zwitserland al bereikt! Wil je in Duitsland overnachten, dan zit je het beste rondom Freiburg.

Ga je skiën in Italië, dan rijd je het beste nog een stukje door. Via de Gotthardtunnel steek je de Italiaanse grens over.

Fris op de piste verschijnen? Boek dan een overnachting vlak voor je eindbestemming.

Klik op de bolletjes op de interactieve kaart en je ziet meteen de accommodaties aan je route. Klik door en boek direct je overnachting, gewoon vertrouwd bij Booking.com. De volgende ochtend rijd je uitgerust direct door naar de skipiste voor je eerste dag winterfun!

Richting Franse Alpen

Welke route je naar de Franse Alpen neemt, hangt vooral af van je exacte eindbestemming. Deze routes vermijden Zwitserland, zodat je geen duur vignet hoeft te kopen voor dat kleine stukje route door Zwitserland. 

Gooi je tank vol in Luxemburg, waar je ongetwijfeld een glimlach op je gezicht krijgt van de lage benzineprijs. In Frankrijk ga je een stukje Route du Soleil volgen, maar bij Dijon of Lyon kan je deze weer verlaten. Je rijdt nu door naar je eindbestemming in de Franse Alpen.

Nog op zoek naar een overnachting voor onderweg? Bekijk de bolletjes op de interactieve kaart voor leuke overnachtingstips op je route. Klik door en boek direct!

Nooit vergeten onderweg naar je wintersport bestemming...

Een akelig “ochtendritueel” in de winter. Om überhaupt te kunnen vertrekken heb je een ijskrabber nodig. De combinatie van een krabber en borstel maakt het een stuk makkelijker.

Mocht het voorkomen dat je met pech langs de weg komt te staan, dan komt deze gevarendriehoek goed van pas. In de meeste Europese landen is het verplicht om er één in je auto te hebben.

In sommige Europese landen heb je bij grensovergangen een vignet nodig. Let in Duitsland en Frankrijk ook op de milieuzones. Met deze milieustickers kom je niet in de problemen!

Tijdens de reis kan een ongeluk in een klein hoekje zitten. Met deze EHBO-set los je alle problemen snel op. Dit complete pakket bestaat uit maar liefst 12 verschillende producten

Voor het bereiken van je accommodatie rijd je over besneeuwde en beijzelde wegen. Sneeuwkettingen komen dan van pas. Creëer meer grip en steile bergen vormen geen obstakel meer!

De temperaturen in Nederland kunnen nogal schommelen, daarom is het nodig om zomer- en winterbanden af te wisselen. Wist je dat, wanneer het kwik onder de 7°C daalt, je moet wisselen?

 

Ontvang gratis een van onze reisgidsen!

Door je e-mailadres achter te laten schrijf je je in voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

Breakzy Autovakanties

Laten we contact houden!