« Terug naar het blogoverzicht
De beste autoroutes naar de wintersport

Op wintersport? Vaak is er niet veel tijd over voor de reis. Je wilt maximaal genieten van verse sneeuw en het echte ‘sfeertje’. Dan zit je dus niet te wachten op lange files en onhandige routes. Hieronder vind je de beste routes voor als je met de auto richting de wintersport gaat. De routes gaan richting Zwitserland en Oostenrijk maar ga je op wintersport in Italië, voeg dan in onze interactieve routeplanner een nieuw eindpunt toe. Hoe snel je ook op bestemming wilt zijn, we raden je toch aan om onderweg te overnachten. Zo blijf je scherp achter het stuur én als je vrijdagochtend vertrekt en een paar uur voor je eindbestemming overnacht, dan vermijd je file en sta je de volgende ochtend fris op een rustige piste. 🌨💚

Richting Oostenrijk

Hou je van gas geven en driebaanswegen? Dan is deze route voor jou. Na 8 uur ben je al bij München en heb je het grootste deel van de reis erop zitten. Klik door voor de interactieve route. Voeg je begin- en eindpunt toe en start de navigatie. Vertrek je op vrijdagochtend? Overnacht dan een paar uur voor je eindbestemming, zodat je voor de volgende dag uitgerust op de piste staat. Bij deze route staat de filter ‘Overnachtingen’ aan. Kun je direct zien welke hotels er langs je route liggen. Klik door en boek direct!

Vermijd je liever de drukte? Ga dan via Ulm richting Kempten om de drukste knooppunten te vermijden. Voeg aan deze route je begin- en eindpunt toe, sla eventueel de route op onder je profiel en start op de dag van vertrek de navigatie. Vind je het net als wij heel fijn om op de eerste dag fris op de piste te staan? Overnacht dan net voor je eindbestemming. Bij deze route staat de filter ‘Overnachtingen’ aan. Kun je direct zien welke hotels er langs je route liggen. De juiste vonden? Klik door en boek direct!

Richting Zwitserland

Deze route, ook wel de zes-landen-route genoemd, is top als je op wintersport gaat in het westen van Zwitserland. Het grootste voordeel aan deze route is je tankbonnetje. Zorg dat je moet tanken in Luxemburg, want van €1,20 per liter benzine krijg je meteen een vakantiegevoel. Nog op zoek naar een overnachting voor onderweg? Bij deze route staat de filter ‘Overnachtingen’ aan. Kun je direct zien welke hotels er langs je route liggen. Klik door en boek direct!

Snel op de piste staan? Ga dan voor deze route. Al is het aan te raden om te blijven overnachten rondom Freiburg im Breisgrau. Geniet, naast wat nachtrust, even van de omgeving en de volgende ochtend sta je fris op de piste. Klik door voor de route en met de filter ‘Overnachtingen’ vind je het ideale hotel, zonder ver van je route af te wijken. Klik door en boek direct!

Nooit vergeten onderweg naar je wintersport bestemming...

Een akelig “ochtendritueel” in de winter. Om überhaupt te kunnen vertrekken heb je een ijskrabber nodig. De combinatie van een krabber en borstel maakt het een stuk makkelijker.

Mocht het voorkomen dat je met pech langs de weg komt te staan, dan komt deze gevarendriehoek goed van pas. In de meeste Europese landen is het verplicht om er één in je auto te hebben.

In sommige Europese landen heb je bij grensovergangen een vignet nodig. Let in Duitsland en Frankrijk ook op de milieuzones. Met deze milieustickers kom je niet in de problemen!

Tijdens de reis kan een ongeluk in een klein hoekje zitten. Met deze EHBO-set los je alle problemen snel op. Dit complete pakket bestaat uit maar liefst 12 verschillende producten

Voor het bereiken van je accommodatie rijd je over besneeuwde en beijzelde wegen. Sneeuwkettingen komen dan van pas. Creëer meer grip en steile bergen vormen geen obstakel meer!

De temperaturen in Nederland kunnen nogal schommelen, daarom is het nodig om zomer- en winterbanden af te wisselen. Wist je dat, wanneer het kwik onder de 7°C daalt, je moet wisselen?