« Terug naar het blogoverzicht
De beste autoroutes naar de wintersport

Meestal is de reis naar de wintersport een noodzakelijk kwaad. Maar hieronder vind je de beste routes naar de wintersport. Voor als je met de auto richting de bergen gaat, naar Frankrijk, Italië, Zwitserland en Oostenrijk. En overnachten onderweg is helemaal geen slecht idee, we raden het zelfs aan! Zo blijf je scherp achter het stuur én als je de volgende ochtend vroeg vertrekt, vermijd je de files en sta je snel fris en fruitig op de piste.

Richting Oostenrijk en Italië

Hou je van gasgeven en driebaanswegen? Dan is de route via München iets voor jou. Na acht uur ben je al bij München en heb je het grootste deel van de reis erop zitten. Vertrek je op vrijdagochtend? Overnacht dan vlak voor je eindbestemming en rijd de volgende ochtend uitgerust zo de bergen in.

Vermijd je liever de drukte? Ga dan via Stuttgart en Ulm richting Füssen om de drukste knooppunten te vermijden. 

Door naar Italië? Dan pak je de Brennerpas en voor je het weet sta je op de Italiaanse piste!

Op de interactieve kaart zie de beste overnachtingstips vlakbij de snelweg. Klik op de bolletjes en boek direct je hotel. 

Booking.com

Richting Zwitserland en Italië

De snelste route naar Zwitserland is ongetwijfeld deze via Duitsland. Lekker doorrijden over de Autobahn en voor je het weet heb je de grens van Zwitserland bereikt! Wil je in Duitsland overnachten, dan zit je het best rond Freiburg.

Ga je skiën in Italië, rij dan nog een stukje door. Via de Gotthardtunnel steek je de Italiaanse grens over.

Wil je overnachten? Klik op de bolletjes op de interactieve kaart en je ziet meteen de accommodaties aan je route. Klik door en boek direct je overnachting via Booking.com

Richting Franse Alpen

Welke route je naar de Franse Alpen neemt, hangt vooral af van je exacte eindbestemming. Deze routes vermijden Zwitserland, zodat je geen duur vignet hoeft te kopen voor dat kleine stukje door Zwitserland. 

Gooi je tank vol in Luxemburg, waar je ongetwijfeld een glimlach op je gezicht krijgt van de lagere benzineprijs. In Frankrijk ga je een stukje Route du Soleil volgen, maar bij Dijon of Lyon kan je die weer verlaten. Je rijdt nu door naar je eindbestemming in de Franse Alpen.

Nog op zoek naar een overnachting voor onderweg? Bekijk de bolletjes op de interactieve kaart voor leuke overnachtingstips op je route. Klik door en boek direct!

Nooit vergeten onderweg naar je wintersport bestemming...

Een akelig ‘ochtendritueel’ in de winter. Om überhaupt te kunnen vertrekken heb je een ijskrabber nodig. De combinatie van een krabber en borstel maakt het een stuk makkelijker.

Mocht het voorkomen dat je met pech langs de weg komt te staan, dan komt deze gevarendriehoek goed van pas. In de meeste Europese landen is het verplicht om er één in je auto te hebben.

In sommige Europese landen heb je bij grensovergangen een vignet nodig. Let in Duitsland en Frankrijk ook op de milieuzones. Met deze milieustickers kom je niet in de problemen!

Tijdens de reis kan een ongeluk in een klein hoekje zitten. Met deze EHBO-set los je alle problemen snel op. Dit complete pakket bestaat uit maar liefst twaalf producten

Voor het bereiken van je accommodatie rijd je over gladde wegen. Sneeuwkettingen komen dan van pas. Creëer meer grip en steile bergen vormen geen obstakel meer!

De temperaturen in Nederland kunnen nogal schommelen, daarom is het nodig om zomer- en winterbanden af te wisselen. Wist je dat, wanneer het kwik onder de 7°C daalt, je moet wisselen?

Laat je inspireren

 

Ontvang gratis een van onze reisgidsen!

Door je e-mailadres achter te laten schrijf je je in voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

Breakzy Autovakanties

Laten we contact houden!