« Terug naar het blogoverzicht
Dit wil je weten voor vertrek

Ga je graag goed voorbereid op vakantie? Met al deze tips voor je vakantie naar Gran Canaria lukt dat zeker! 

Informatie waar je iets aan hebt!

uur

De vliegtijd naar Gran Canaria is gemiddeld 4,5 uur vanaf Amsterdam. De afstand is ruim 3000 km. 

uur terug

Vergeet je horloge niet een uurtje terug te zetten als je naar Gran Canaria gaat. Het is er één uur vroeger dan in Nederland.

100
km2

Gran Canaria is het op twee na grootste eiland van de Canarische Eilanden. Gran Canaria is qua oppervlakte ongeveer net zo groot als de provincie Utrecht.

Klimaat

De Canarische Eilanden liggen voor de kust van Afrika. Niet zo gek dus dat het hier het hele jaar mooi weer is. Overdag is het er bijna altijd minimaal 20 graden, zelfs in de winter. Op Gran Canaria staat een aangename wind. Hierdoor voelt het er in de zomer niet té warm aan. Regen valt er in de zomer haast nooit. Het kan er juist heel warm zijn als de wind vanuit de Sahara staat. Een petje tegen de zon is er dus niet overbodig! Wat ons betreft is de fijnste periode op de Canarische Eilanden in de mei- of herfstvakantie.

Reisadvies

Heb je geen zin om handdoekje-handdoekje te liggen op één van de druk bezochte stranden van Gran Canaria, dan kun je het beste de wat minder toeristische plekken opzoeken. Op Gran Canaria kun je eigenlijk het hele jaar terecht. Hoewel het in de zomermaanden best warm kan zijn, dus als je meer houdt van een temperatuur rond 20 graden dan kun je het eiland het beste in de maanden september t/m mei bezoeken. Over het algemeen kan je zwemkleding dus altijd mee, maar een trui kan ‘s avonds best fijn zijn. Zwoele, warme nachten komen er niet veel voor.

Deze eilanden zijn ook leuk..

Tenerife

Op Tenerife vind je prachtige natuurlijke stranden, het zand is dan misschien wat donkerder maar dat komt door de vulkanische grond van het eiland.

Lanzarote heeft veel kleine dorpjes aan de kust. Een ideale combinatie tussen geschiedenis en verkoeling dus!

Fuerteventura

Op Fuerteventura kun je heel het jaar surfen, met golven voor ieder niveau!

La Palma

La Palma is het minst toeristisch van deze 5 canarische eilanden maar zéker niet minder mooi!