« Terug naar het blogoverzicht
Goed voorbereid naar Lanzarote

Wil je goed voorbereid naar Lanzarote? Op deze pagina ontdek je alles wat je moet weten voor je naar dit heerlijke Spaanse eiland gaat. Zoals het klimaat, het reisadvies, een handige inpaklijst en nog veel meer. Fijne reis!

Handige cijfers

uur

De vliegduur naar Lanzarote is gemiddeld 4,5 uur vanaf Amsterdam. De afstand is ruim 3000 km. 

1 uur terug

Vergeet je horloge niet een uurtje terug te zetten als je naar Lanzarote gaat. Het is er één uur vroeger dan in Nederland.

671
Meter

Het hoogste punt op Lanzarote is 671 meter (Las Peñas del Chache). Helaas is de top zelf niet bereikbaar i.v.m. militair gebruik.

Wil je goed voorbereid naar Lanzarote? Op deze pagina ontdek je alles wat je moet weten voor je naar dit heerlijke Spaanse eiland gaat. Zoals het klimaat, het reisadvies, een handige inpaklijst en nog veel meer. Fijne reis!

Klimaat

De Canarische Eilanden liggen voor de kust van Afrika. Niet zo gek dus dat het hier het hele jaar mooi weer is. Overdag is het er bijna altijd minimaal 20 graden, zelfs in de winter. Op Lanzarote staat altijd een windje. Hierdoor voelt het er in de zomer niet té warm aan. Regen valt er in de zomer haast nooit. Het kan er juist heel warm zijn als de wind vanuit de Sahara staat. Een petje tegen de zon is dus niet overbodig! Wat ons betreft is de fijnste periode op de Canarische Eilanden in de mei- of herfstvakantie.

De beste tijd voor een vakantie naar Lanzarote

Beleef Lanzarote

Heb je geen zin om handdoekje-handdoekje te liggen op een van de drukbezochte stranden van Lanzarote? Dan kun je het beste de maanden juni, juli en augustus vermijden. Van september tot en met mei is het misschien iets minder warm, maar wel een stuk rustiger. Maar zoals je aan het klimaat kan zien, is het op Lanzarote altijd goed toeven. Over het algemeen kan je zwemkleding dus altijd mee, maar een trui kan ‘s avonds best fijn zijn. Zwoele, warme nachten komen er niet veel voor.

Goed voorbereid naar Lanzarote

Handige inpaklijst!

Maak een screenshot, pak je koffer in met dit handige lijstje en je bent klaar voor vertrek richting Lanzarote!

Nooit vergeten:
Voor iedere dag een andere foto:
Persoonlijke verzorging:
Life savers!

Deze eilanden zijn ook leuk, omdat ...

De stranden écht mooier (wit zand/blauw water) zijn dan op Tenerife.

Het grootste eiland van de Canarische Eilanden is!

Hier kan je heel het jaar surfen, met golven voor ieder niveau!

Is het minst toeristisch van deze 5 Canarische Eilanden.

 

Ontvang gratis een van onze reisgidsen!

Door je e-mailadres achter te laten schrijf je je in voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

Breakzy Autovakanties

Laten we contact houden!