« Terug naar het blogoverzicht
Goed voorbereid naar Sardinië

Goed voorbereid naar Sardinië! Met deze tips weet je zeker dat je niks vergeet, laat de vakantie maar beginnen!

Handige cijfers

kilometer

Het eiland Sardinië is na Sicilië de grootste van de Middellandse Zee en heeft maar liefst 1887 kilometer aan kust en stranden. Een echte zon-, strand- en zwemvakantie dus!

1
zonuren per dag

Met zoveel stranden op het eiland wil je natuurlijk wel weten of je ook goed kunt werken aan je teint. Vanaf juni tot en met augustus heb je minimaal 10 zonuren per dag.Dat is 4 (!) meer dan in Nederland. Zonnen maar!

uur

In 2,5 uur vanaf Amsterdam sta je in Sardinië. Het eiland heeft 3 vliegvelden. Je kunt vliegen op Alghero, Olbia en Cagliari. De afstand is 1339 kilometer.

Klimaat

Sardinië heeft een mild subtropisch klimaat. Verwacht vooral verschillen op het eiland zelf. Als het regent in het zuiden kan de zon zomaar schijnen in het noorden. Fijn om te weten als je op het strand ligt en er donkere wolken naderen. In het midden kan het door de bergen best fris zijn. In de winter schijnt de zon nog minimaal 4 uur per dag. Pas na de Kerst voelt het echt aan als een winter in Nederland. Ook van september tot en met april kan er een koud windje over het eiland gaan. Maar lekker weer is het dan nog steeds, dus hoef je alleen te zorgen voor een vestje!

Reisadvies

De stranden van Sardinië zijn prachtig en dat weten meer mensen. Geen zin om handdoekje-handdoekje te liggen? Het klinkt logisch, maar dan is niet aan te raden om in juli en augustus te gaan. Mei, juni en begin september is wel een aanrader. Zit je aan de schoolvakanties gebonden? Dan kun je in het hoogseizoen wel zeker zijn van goed weer. Zoek met onze tips naar de rustige strandjes en geniet alsnog van de rust! Huur ook vooral een auto en ga eropuit. Zo zie je veel meer van het eiland en kom je op de mooiste plekken.

Handige inpaklijst!

Maak een screenshot, pak je koffer in met dit handige lijstje en je bent klaar voor vertrek richting Sardinië!

Nooit vergeten:

Voor iedere dag een andere foto:

Persoonlijke verzorging:

Life savers!

Deze eilanden zijn ook leuk

Ontdek het eiland met locals, via bijzondere tours of gratis met onze eigen tips!

Zoveel meer dan een party-bestemming. Zie de mooiste stranden en beleef Ibiza!

Het hele jaar door een fijne bestemming voor een zonvakantie, vliegen maar!

Tenerife

Ga op avontuur op Tenerife. Ontdek het vulkanische landschap en de bijzondere natuur. 

Ontvang gratis een van onze reisgidsen!

Door je e-mailadres achter te laten schrijf je je in voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

Breakzy Autovakanties

Laten we contact houden!