« Terug naar het blogoverzicht
Wat te doen in de Ardennen

De Ardennen is zo’n groot gebied, dat je af en toe door de (letterlijke) bomen het bos niet meer ziet. Daarom hebben wij drie bestemmingen in de Ardennen voor je op een rij gezet!

Le-Studio-de-l-Avenue

Spa

Als je denkt aan Spa dan denk je waarschijnlijk aan het wereldberoemde minerale water. Maar niet alleen het water uit de bronnen, ook de stad zelf is de moeite waard: pittoresk en heel gezellig!

Als je naar Spa gaat dan mag je de thermen eigenlijk niet overslaan. Hier kan je heerlijk relaxen en tot rust komen in een van de sauna’s, bubbelbaden of stoombaden. Verder kan je genieten van diverse schoonheidsbehandelingen of massages. Jammer is wel dat iedereen dit al kent en dat het in het weekend dus erg druk kan zijn, maar doordeweeks valt dat reuze mee.

Wil je eens gek doen? Ga dan via de kabelbaan naar de theremen toe. Via Remonté Mécanique de Spa kan je de ze bereiken, dat is meteen een prachtig uitzichtpunt over de Annette et Lubin-heuvels. 

Zodra je lekker bent uitgerust kan je een kijkje nemen bij de plek waar dit heerlijke water vandaan komt: Source du Pouhon Pierre Le Grand. Ondanks dat er meerdere bronnen in en rondom Spa zijn, is dit toch wel echt de meest indrukwekkende. In deze bron bevindt zich de Fontein der Dolfijnen waaruit enorme hoeveelheden ijzer- en koolzuurhoudend water stroomt. Heb je dorst? Dan mag je dit water gewoon rechtstreeks uit de bron drinken! Heerlijk! 

In het stadje vind je ook de Sint-Remacluskerk, bizar groots en mooi. De gevel is rijkelijk versierd in een gotische stijl. In en om de kerk heen kan je dan ook bijzondere kunstwerken vinden, zoals doopvonten en talrijke polychrome houten beelden. Ondanks dat de buitenkant zo flamboyant versierd is, is de binnenkant erg sober. Een interessant en mooi contrast!

Overnachten

Le Studio de l'Avenue
Hôtel l'Ecrin d'Ô
Gite des Bois de Spa

Durbuy

Durbuy is de kleinste stad van de Ardennen en heeft zichzelf zelfs benoemd tot de Kleinste stad van de Wereld! Het historische centrum van Durbuy is gezellig en pittoresk. De meeste gebouwen hier stammen uit de middeleeuwen en de inwoners hebben op allerlei manieren voor een kleurrijke en warme sfeer gezorgd.

Om de stad echt goed te kunnen bekijken, kan je het beste naar de uitkijktoren gaan. Je kan hier komen op twee manieren: via een treintje vanaf de Place aux Foires of je neemt lekker de benenwagen en loopt naar boven. Deze route brengt je door spannende bossen en is erg steil, dus trek wel comfortabele schoenen aan!

Na een dagje Durbuy kan je lekker bijkomen met een drankje bij de Tortuga Bar! Deze bar is niet zomaar een bar: het is een piratenbar! Het personeel is verkleed als piraat en de muziek voegt er nog extra sfeer aan toe. Wat kan je hier drinken? Rum, meer dan 300 soorten rum! Ook als je hier niet van houdt kan je goed terecht voor een biertje of cocktail. Je kan hier echter niet echt iets anders drinken dan alcohol, dus kom niet met de auto en laat de kinderen thuis! 

Overnachten

Villa Dakota
B&B Maison Honorine
Sunclass Durbuy huisje 205

La Roche-en-Ardennen

La Roche-en-Ardennen is toeristisch en druk, maar tegelijkertijd leuk en gezellig. De stad ligt aan de rivier de Ourthe, waar je kan kajakken of andere vaarsporten beoefenen.

De bekendste bezienswaardigheid is het Kasteel van La Roche-en-Ardenne. Wanneer het precies gebouwd is, is onduidelijk, maar het wordt geschat tussen de elfde en veertiende eeuw. Het is opgetrokken uit leisteen en werd bewoond tot aan de achttiende eeuw. Daarna is het kasteel letterlijk uit elkaar getrokken door de inwoners: ze wilden alle bruikbare onderdelen gebruiken voor andere dingen en dat is nog steeds goed te zien. 

Als je nog een souvenirtje wil kopen, dan kan je het beste naar La Cave du Venitien gaan: een drankenwinkel met allerlei soorten Belgisch bier, whisky, andere drank en ook zelfgemaakte jam, mosterd, azijn, olie en honing. Ze werken samen met een lokale chocolatier en dus kan je er ook heerlijke chocolade proeven.

Als je zin hebt in een uitdaging dan kan je het beste vanuit La Roche-en-Ardennen wandelen naar le Hérou. Via deze route klim en klauter je over diverse steile hellingen en obstakels. Ook wandel je langs een ketting van 60 tot 80 meter hoog. Het is een spannende en lastige wandeling, maar duurt gelukkig ook niet al te lang; maar 3,5 kilometer. Wandel je liever nog iets langer? Dan kan je het ook uitbreiden naar 15 kilometer.  Zodra je in Le Hérou aankomt zie je de Ourthe overal om je heen, het is namelijk een schiereiland.

Overnachten

Le préau
Appartement Les Bleuets
Quai de l'Ourthe

Meer inspiratie:

 

Ontvang gratis een van onze reisgidsen!

Door je e-mailadres achter te laten schrijf je je in voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

Breakzy Autovakanties

Laten we contact houden!