« Terug naar het blogoverzicht
Herfst in de Ardennen

Hoewel veel Nederlanders in de zomer naar de Belgische Ardennen gaan, is de natuur misschien juist wel in de herfst het allermooist. En ook in de herfst is er volop te zien en beleven. Daarom deze herfsttrip naar de Ardennen met activiteiten die ook leuk zijn als het geen 25 graden en zonnig is. 

Bezoek Durbuy

Wat dacht je van een bezoek aan Durbuy, de kleinste stad van de Ardennen? Dit 800 jaar oude, sfeervolle stadje heeft een centrum vol historische gebouwen en middeleeuwse straatjes waar je heerlijk kunt rondslenteren. Als je Durbuy bezoekt tussen eind november en begin januari, dan pik je meteen de kerstmarkt mee. Deze sfeervolle wintermarkt is geopend in de weekends en vanaf half december dagelijks. Je vindt heel veel leuke kerstmarkten ook in onze routeplanner!

Voor bierliefhebbers mag een bezoek aan het plaatselijke brouwerijcafé, La Ferme au Chêne natuurlijk niet ontbreken. Deze eeuwenoude brouwerij brouwt het ambachtelijke Marckloff-bier. Een film laat zien hoe ze dit doen. De entree is gratis. Wel betaal je voor het proeven van het bier en je kan er ook een hapje eten.

Durbuy heeft diverse overnachtingsmogelijkheden. Om in de sfeer van dit oude stadje te blijven, hebben we gekozen voor Hôtel Au Vieux Durbuy. Dit is een klein, charmant hotel met antieke meubelen en origineel houtwerk in een historisch pand, maar toch met de moderne gemakken van een viersterrenhotel.

Herfst in de Ardennen
Herfst in de Ardennen
Ontdek de beste bungalow deals bij BungalowSpecials

Meer overnachtingstips in Durbuy

Herfst in de Ardennen

Onderweg naar Durbuy met de leukste stopplekken

Vanaf Utrecht is het 250 km rijden naar Durbuy. Vind je dat te ver in één keer? Stop dan in Chaudfontaine, net onder Luik. Chaudfontaine is beroemd vanwege het bronwater. Hier bevindt zich de enige warmwaterbron van heel België, op 1600 meter diepte. Je kan (wel vooraf reserveren!) naar het kuuroord Château des Thermes Chaudfontaine. Dompel je onder in het warme thermale water of boek een ontspanningsbehandeling in dit kuuroord voordat je je reis naar Durbuy voortzet.

Ben je op pad met kinderen? Dan is Château des Thermes Chaudfontaine geen goed idee, maar ga dan naar Source O Rama, ook in Chaudfontaine. Het Water House in Source O Rama is een interactief en educatief centrum, geheel in het teken van water. HD-aanraakschermen, simulaties en proefopstellingen laten je precies zien welke weg het water in de Ardennen aflegt.

Vanaf Durbuy rijd je in 15 minuten naar de Grotten van Hotton, ook wel bekend als ‘Grotten van 1001-nacht’. Deze grotten zijn miljoenen jaren oud. Je kan een rondleiding boeken op deze bijzondere plek, die je je langs diverse zalen met prachtig verlichte druipsteenformaties, waaronder een stalagmiet van anderhalve meter hoog, brengt. In 500 traptreden daal je in totaal zeventig meter af. Uiteindelijk brengt de lift je weer terug naar boven. De informatie bij de Grotten van Hotton wordt in twee talen gegeven, Frans en Nederlands. In het winterseizoen worden rondleidingen alleen in het weekend gegeven, maar in de kerstvakantie dagelijks.

Doen in of op weg naar de Ardennen:

De legende van Château de la Roche

Heb je na de grotten nog niet genoeg gezien? Rij dan nog 25 minuten in zuidoostelijke richting naar het Château de la Roche voor de legende van Gravin Berthe. Volgens deze legende werd zij in het kasteel tijdens haar huwelijksnacht vermoord. Het indrukwekkende kasteel heeft al vele aanvallen, vernielingen en bombardementen overleefd. Ook in de winterperiode is het kasteel dagelijks geopend.

Herfst in de Ardennen

Meer inspiratie

 

Ontvang gratis een van onze reisgidsen!

Door je e-mailadres achter te laten schrijf je je in voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

Breakzy Autovakanties

Laten we contact houden!